Flitsen in de studio

Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic Starter
Menno
Berichten: 8
Lid geworden op: za 17 mar 2018, 12:48
Voornaam: Menno
Heeft Bedankt: 1 x
Is Bedankt: 1 x
Geslacht:

Flitsen in de studio

Bericht door Menno » ma 08 okt 2018, 21:28

Vandaag mn xpro2 heel even geprobeerd in de studio. De trigger van mn canon (merk aperture) op de xpro gezet en een paar plaatjes geschoten.
Wat mij als eerste opviel is dat ik de sluitertijd op 1/60 moest zetten om het gordijn uit beeld te houden. Volgens mij is de flitsync van de Fuji veel hoger.
Moet er eerst iets in een menu ingesteld worden misschien?

Groet,
Menno

Gebruikersavatar

André
Berichten: 935
Lid geworden op: za 23 aug 2014, 03:08
Locatie: Enschede
Heeft Bedankt: 2 x
Is Bedankt: 11 x

Re: Flitsen in de studio

Bericht door André » ma 08 okt 2018, 22:08

Ik denk dat je trigger niet echt lekker met de camera samenwerkt.
Gegroet, André

Er zijn geen regels voor goede foto's. Er zijn enkel goede foto's. Ansel Adams.
FLICKR

Het watermerk staat in de foto ter voorkoming van misbruik. Als het je stoort klik dan verder a.u.b..

Gebruikersavatar

Topic Starter
Menno
Berichten: 8
Lid geworden op: za 17 mar 2018, 12:48
Voornaam: Menno
Heeft Bedankt: 1 x
Is Bedankt: 1 x
Geslacht:

Re: Flitsen in de studio

Bericht door Menno » do 18 okt 2018, 07:51

Ik moet volgens mij inderdaad op zoek naar een nieuwe triggerset.
Een zender en 4 ontvangers. Tips zijn welkom :-)

Gebruikersavatar

André
Berichten: 935
Lid geworden op: za 23 aug 2014, 03:08
Locatie: Enschede
Heeft Bedankt: 2 x
Is Bedankt: 11 x

Re: Flitsen in de studio

Bericht door André » do 18 okt 2018, 11:13

Met de Cactus V6II ben je klaar.
https://www.cactus-image.com/v6ii.html

Verder gebruik ik de FlashQ Trigger Kit.
https://www.fotokonijnenberg.nl/flashq- ... ight-black

Met studiokoppen plak ik meestal de PC sync kabel aan de X-T2. Dat werkt altijd ongeacht merk en type flitskop.
Ik heb geen vaste opstelling en gebruik dat spul altijd op locatie en dan houdt ik het graag simpel en betrouwbaar.
Bij de bovengenoemde triggers kun je voor de Cactus volgens mij een kabeltje kopen om aan een flitskop te koppelen en bij de FlashQ zit die er al bij.

Kijk zelf maar even welke het beste bij jou past.
Gegroet, André

Er zijn geen regels voor goede foto's. Er zijn enkel goede foto's. Ansel Adams.
FLICKR

Het watermerk staat in de foto ter voorkoming van misbruik. Als het je stoort klik dan verder a.u.b..

Gebruikersavatar

mqaa
Berichten: 308
Lid geworden op: za 23 aug 2014, 15:47
Locatie: Tilburg
Is Bedankt: 2 x
Contacteer:

Re: Flitsen in de studio

Bericht door mqaa » do 18 okt 2018, 13:57

André schreef:
do 18 okt 2018, 11:13
Met studiokoppen plak ik meestal de PC sync kabel aan de X-T2.
Misschien wel handig om te vermelden wat je voor het plakken gebruikt. Gewoon plakband, dubbelzijdige tape of secondelijm?
Marc

Gebruikersavatar

André
Berichten: 935
Lid geworden op: za 23 aug 2014, 03:08
Locatie: Enschede
Heeft Bedankt: 2 x
Is Bedankt: 11 x

Re: Flitsen in de studio

Bericht door André » do 18 okt 2018, 15:09

Je denkt toch hopelijk niet dat ik fysiek een kabel aan een camera plak? Het er aan plakken betekend niet meer dan aansluiten.
Gegroet, André

Er zijn geen regels voor goede foto's. Er zijn enkel goede foto's. Ansel Adams.
FLICKR

Het watermerk staat in de foto ter voorkoming van misbruik. Als het je stoort klik dan verder a.u.b..

Gebruikersavatar

Gerard Exis
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 12 okt 2018, 19:18
Voornaam: Gerard
Locatie: Roemenie
Is Bedankt: 1 x
Geslacht:
Contacteer:

Re: Flitsen in de studio

Bericht door Gerard Exis » ma 12 nov 2018, 22:25

André schreef:
do 18 okt 2018, 11:13
Met de Cactus V6II ben je klaar.
https://www.cactus-image.com/v6ii.html

Heb deze twee weken geleden aangeschaft, werkt op mijn camera goed.
Met vriendelijke groet,
Gerard

Plaats reactie

Terug naar “Flitsers overige merken”