Fujifilm EF-X500

Gebruikersavatar

rmviewpoint
Berichten: 195
Lid geworden op: ma 15 aug 2016, 21:59
Voornaam: Roger

Re: Fujifilm EF-X500

Bericht door rmviewpoint » di 22 nov 2016, 09:49

Laatste bericht van de vorige pagina:

Voorlopig is m'n voorkeur keuze:
Good Speedlite V850II Kit +/- 239€
En de Godox trigger XT32, +/- 84€, werkt met de ingebouwde receivers in de flitsen en diverse studio flitsers.

De Godox Speedlite V850II Kit omvat de universele Godox V850II reportageflitser, een li-ion accu, een oplader en nodige accessoires zoals een flitsvoetje en een beschermende opbergpouch. De flitser heeft een zoombereik van 20 tot 200mm en de kop is zowel te kantelen als te roteren. De zoompositie van de flitskop kunt u zowel automatisch laten bepalen als handmatig instellen. Dankzij het display, de duidelijke knoppen en een centraal instelwiel met een goede grip, is de bediening heel eenvoudig en intuïtief.

Instellingen en functies van de Godox Speedlite V850II
De flitskracht is in 22 stappen in te stellen van 1/128e tot volledig vermogen en er zijn vele functies aanwezig. Denk aan handmatige instellingen, multi-flitsen, S1 en S2 slave-functies, synchronisatie op het tweede gordijn, belichtingscompensatie, vergrendeling van de belichting en een autofocus-licht. De rode LED-indicator op de behuizing van de V850II gaat aan op het moment dat de flitser herladen is en weer kan flitsen. Het hoge vermogen van de accu zorgt niet alleen voor meer flitsen, de flitser houdt het langer vol voordat er sprake is van oververhitting. Voor extra betrouwbaarheid is er een beveiliging tegen oververhitting toegevoegd. Op het display wordt bovendien weergegeven hoe vol de accu nog is.

Draadloze aansturing en voeding
De Godox Speedlite V850II kan dienen als master voor het aansturen van andere flitsers, maar is ook compatibel met het draadloze Godox X-systeem waarbij u flitsers in vijf groepen kunt opdelen en over 32 kanalen beschikt. Dit breidt de creatieve mogelijkheden van uw flitsfotografie enorm uit. Doordat de V850II wordt gevoed met een li-ion accu van 2000mAh in plaats van AA-batterijen, bent u gegarandeerd van een lange gebruiksduur en een bijzonder korte oplaadtijd. U kunt tot wel 650 keer flitsen op een volle accu en de oplaadtijd is razendsnel: slechts anderhalve seconde. En voor het idee: één accu is vergelijkbaar met circa twaalf AA-batterijen. Dit scheelt enorm veel gewicht en ruimte in uw huis! Onder het tabblad "Accessoires" vindt u extra li-ion accu's en optionele triggers of ontvangers.
Minder laten zien
Kenmerken van de Speedlite V850II Kit
- Kantel- en roteerbare 20-200mm kop
- Richtgetal van 60 op ISO 100 en 200mm
- Automatisch of handmatig in- en uitzoomen
- Compatibel met het draadloze Godox X-systeem
- Display en 2.5mm synchronisatie-aansluiting
- Groothoekdiffuser en uittrekbare reflector
- Tot wel 650 flitsen op één volle accu
- Snelle recycletijd van 1.5 seconde
Bij de Godox Speedlite V850II Kit in de doos
- Flitsvoetje
- VB18 li-ion accu (2000mAh)
- VC18 lader voor li-ion accu
- Netsnoer voor oplader
- Beschermende pouch
- Engelstalige handleiding
- Afkomstig van Godox
- Twee jaar garantie (Bij cameranu.nl: 5 jaar garantie).

MVG,
Roger
Er zijn 2 dagen in 'n jaar waar je niets mee kunt: gisteren en morgen!

Gebruikersavatar

Greenturtle
Berichten: 45
Lid geworden op: zo 10 sep 2017, 11:39
Voornaam: Edwin
Locatie: Den Haag
Is Bedankt: 2 x
Geslacht:
Contacteer:

Re: Fujifilm EF-X500

Bericht door Greenturtle » za 07 jul 2018, 21:05

Ik heb een Fuji X-H1 en een Fuji EF-X500 flits. Waar ik geen duidelijkheid over krijg is of het mogelijk is met deze combi ook off-camera te flitsen, hetzij met een kabel op de hotshoe en aan de flits, hetzij met een trigger of iets dergelijks, of gebruikmakend van de bij de camera geleverde flits als master en de EF-X500 als slave.
Het liefst natuurlijk met behoud van functionaliteit alsof de flits op de hotshoe gemonteerd wordt. Als de herfst komt wil ik paddestoelen fotograferen en daarbij gebruik maken van off camera flitsen. Ik hoor graag jullie kundig oordeel.

Plaats reactie

Terug naar “EF-X500”