geheugenbanken C1-C7

Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic Starter
rmviewpoint
Berichten: 217
Lid geworden op: ma 15 aug 2016, 21:59
Voornaam: Roger
Is Bedankt: 3 x

geheugenbanken C1-C7

Bericht door rmviewpoint »

Gegroet fuji liefhebbers,
Ik heb me pas 'n 2de hands TX1 toestel aangeschaft met 'n prime objectief fujinon 35mm, 1.4, nog met 'n garantie tot 2018.

En zit even met 'n vraagje wat betreft de geheugenbanken C1-C7.
Stel dat ik door de rits menu's loop, hierin m'n gewenste instellingen aanpas en deze instellingen wil opslaan op bv C2. Kan dit of kan er enkel maar een beperkte instelkeuze gemaakt worden, die in het Q menu worden weergegeven?

Vriendelijke groet.
Er zijn 2 dagen in 'n jaar waar je niets mee kunt: gisteren en morgen!
XT-2, FX 56mm 1.2, FX 35mm 1.4, FX 27mm 2.8, FX 16mm 1.4.

Gebruikersavatar

remoss
Berichten: 3524
Lid geworden op: vr 22 aug 2014, 23:03
Voornaam: René
Heeft Bedankt: 16 x
Is Bedankt: 69 x
Gender:
Contacteer:

Re: geheugenbanken C1-C7

Bericht door remoss »

Beste Roger, ik heb je vraag even afgesplitst van het draadje waar je in poste, die was al een jaar of twee oud.
Een beter forum begint bij jezelf!

Gebruikersavatar

KvdS
Berichten: 278
Lid geworden op: za 14 nov 2015, 06:51
Voornaam: Kees

Re: geheugenbanken C1-C7

Bericht door KvdS »

rmviewpoint schreef: of kan er enkel maar een beperkte instelkeuze gemaakt worden, die in het Q menu worden weergegeven?

Volgens mij is het zoals jij het hebt opgeschreven.

Gebruikersavatar

Topic Starter
rmviewpoint
Berichten: 217
Lid geworden op: ma 15 aug 2016, 21:59
Voornaam: Roger
Is Bedankt: 3 x

Re: geheugenbanken C1-C7

Bericht door rmviewpoint »

Bedankt voor de opheldering, Kees.
Verder merk ik, als ik bv C3 kies, foto's maak in deze gekozen instelling en terug op d Q knop druk, dat er BASE staat met de C3 instellingen..dus als je terug naar 'n basis instelling wil, zal je bv dit onder C1 moeten opslaan en deze terug kiezen.

MVG,
Roger
Er zijn 2 dagen in 'n jaar waar je niets mee kunt: gisteren en morgen!
XT-2, FX 56mm 1.2, FX 35mm 1.4, FX 27mm 2.8, FX 16mm 1.4.

Gebruikersavatar

johant
Berichten: 470
Lid geworden op: wo 29 apr 2015, 19:37

Re: geheugenbanken C1-C7

Bericht door johant »

BASE geeft gewoon de huidige instellingen weer; niets meer en niets minder. Ik gebruik op mijn camera's C1 als de basisinstelling. Op C2 heb ik mijn favoriete zwartwit instelling, en op C3 en C4 twee kleur instellingen. De rest gebruik ik niet.

Gebruikersavatar

Topic Starter
rmviewpoint
Berichten: 217
Lid geworden op: ma 15 aug 2016, 21:59
Voornaam: Roger
Is Bedankt: 3 x

Bericht door rmviewpoint »

Bedankt voor de toelichting, johant.
Het is me intussen duidelijk, dat je bv op C1 je basisinstelling opslaat..en deze dient te kiezen om ze ook weer te gebruiken.
Er zijn 2 dagen in 'n jaar waar je niets mee kunt: gisteren en morgen!
XT-2, FX 56mm 1.2, FX 35mm 1.4, FX 27mm 2.8, FX 16mm 1.4.

Gebruikersavatar

KvdS
Berichten: 278
Lid geworden op: za 14 nov 2015, 06:51
Voornaam: Kees

Re: geheugenbanken C1-C7

Bericht door KvdS »

rmviewpoint schreef:Bedankt voor de opheldering, Kees.
Verder merk ik, als ik bv C3 kies, foto's maak in deze gekozen instelling en terug op d Q knop druk, dat er BASE staat met de C3 instellingen..dus als je terug naar 'n basis instelling wil, zal je bv dit onder C1 moeten opslaan en deze terug kiezen.

MVG,
Roger

Er liep ook een ander draadje over dit onderwerp.
viewtopic.php?f=6&t=603&start=10#p18179

Gebruikersavatar

Topic Starter
rmviewpoint
Berichten: 217
Lid geworden op: ma 15 aug 2016, 21:59
Voornaam: Roger
Is Bedankt: 3 x

Re: geheugenbanken C1-C7

Bericht door rmviewpoint »

Bedankt Kees,
heb het inmiddels even doorgenomen, en het komt me duidelijk over, de mogelijkheden!
Er zijn 2 dagen in 'n jaar waar je niets mee kunt: gisteren en morgen!
XT-2, FX 56mm 1.2, FX 35mm 1.4, FX 27mm 2.8, FX 16mm 1.4.

Plaats reactie

Terug naar “X-T1”