Autoiso werkt niet

Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic Starter
Renee
Berichten: 26
Lid geworden op: do 28 jul 2016, 23:05
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Autoiso werkt niet

Bericht door Renee »

Ik stel normaliter zelf mijn ISO in maar wil nu autoiso gebruiken. Ik kies een sluitersnelheid, een diafragma en heb ISO op A staan. Ik zou dan verwachten dat de ISO automatisch wordt aangepast naar de waarde om de belichting goed te krijgen. Dat gebeurt echter niet. De camera geeft een vaste waarde van 12800 aan. Eerder was dit 1600, ik weet niet wat ik heb gedaan waardoor dit is veranderd. Zie ik wat over het hoofd?
Gebruikersavatar

Patrick
fXf sponsor
Berichten: 3069
Lid geworden op: za 23 aug 2014, 02:45
Locatie: Velserbroek
Bewerk mijn foto's: Ja
Has thanked: 11 times
Been thanked: 154 times
Gender:
Contacteer:

Re: Autoiso werkt niet

Bericht door Patrick »

Lensdop eraf gehaald?
Auto ISO instellingen aangepast? Je kan de basiswaarde instellen (waarom zou je die niet zo laag mogelijk zetten?), ISO limiet en minimale sluitertijd. Die laatste waarden zijn echter niet heilig! Als het niet uitkomt, dan worden deze waarden gewoon overschreden!
Is het gewoon te donker voor ISO 1600?
Mijn hobby houdt me OP de straat!
FlickrInstagramX-T4|X-T3|X-T2|X-M1|10-24 f4|16-55 f2.8|18-55 f2.8-4|50-140 f2.8|55-200 f3.5-4.8|100-400 f4.5-5.6|16 f1.4|23 f1.4|35 f1.4|56 f1.2|60 f2.4 macro|90 f2|90 f2| Q3
Gebruikersavatar

Topic Starter
Renee
Berichten: 26
Lid geworden op: do 28 jul 2016, 23:05
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Re: Autoiso werkt niet

Bericht door Renee »

:lol: Ja, de lensdop was eraf. De auto ISO instellingen waren ook aangepast. Het liet me niet los dus ik ben door gaan zoeken. Daarbij kwam ik het volgende tegen:
  • Je moet er ook voor zorgen dat je met het front draaiwieltje kiest voor de ISO-waarden ISOA1, 2 of 3.
  • Je ziet dan pas de (door de camera) gekozen ISO waarde als je de sluiterknop half indrukt.
De eerste vind ik vreemd. Je kiest toch bovenop de camera al voor Auto ISO. De tweede is onhandig. Maar het werkt nu wel.
Plaats reactie

Terug naar “X-T2”